Berlijn Moment Design shoot, mei 2017

 

Ik ken Valesca al wat langer en zij komt ook vaker shoots bij mij doen samen met haar dochter Demi. Bij de laatste shoot vroeg ze of ik een fotograaf wist die de Moment Design techniek toepast die in Berlijn woont. Haar opa woont daar en zij zou in mei naar Berlijn gaan. Het leek haar zo leuk om een keer met haar opa op de foto te gaan. Zeker met deze techniek. Lekker ongedwongen en ontspannen samen op de foto. Dat was de bedoeling althans.

Ik besprak dit idee thuis met mijn man. Hij kent haar ook en hem leek het een leuk idee om naar Berlijn te gaan voor een weekend zodat ik zelf die shoot kon doen. Helemaal geweldig! Alles geregeld zodat wij tegelijkertijd in Berlijn zouden zijn.

Berlijn is een prachtige stad waar je geen moment hoeft te vervelen. Er is zoveel te zien. Wij waren er vier dagen en nog hadden wij tijd te kort. Valesca en ik deden een paar pogingen om af te spreken. Ze had haar opa verteld over haar plan maar hij was minder enthousiast als zij was. Zondag zou het gaan gebeuren aan het einde van de middag. Alsof het lot er mee speelde kwam die arme man ten val en liep een lelijke hoofdwond op. Je voelt hem al aankomen. De shoot met opa ging niet door tot groot verdriet van Valesca. Zij had zich er toch enorm op verheugd en had veel moeite gedaan om iedereen bij elkaar te krijgen.

Op naar plan 2. Gelukkig was haar zus ook mee naar Berlijn. Valesca stelde voor om dan met haar zus die shoot te doen. Zij stonden tenslotte ook heel weinig samen op de foto. Die shoot ging gelukkig wel goed. We waren begonnen bij de Brandenburger Tor. Van daaruit gingen wij naar het Rijksdaggebouw. Om als laatste nog een paar foto’s in het park ernaast te maken. Het was zo’n leuke middag.  Tussen Valesca en haar zus zit 10 jaar leeftijds verschil en tijdens de vragen van de shoot kwamen ze achter dingen die ze van elkaar nog niet wisten. Valesca vertelde mij later dat zij door de shoot een betere band met haar zus heeft gekregen. Dat kwam omdat ik vragen gesteld had die je normaal niet met elkaar bespreekt.

Met opa is het gelukkig goed gekomen. Helaas staat hij nog niet op de foto. Maar wat niet is kan nog komen. Ik heb een waanzinnige tijd gehad in Berlijn en vond het super gaaf om een keer een shoot in het buitenland te doen. Dit smaakt absoluut naar meer!

 

 

1 Reactie

  1. Deborah

    Wat leuk om het verhaal achter de shoot te lezen.
    Vervelend dat uitgerekend dat weekend Opa ten val kwam. Maar ze had een prima stand-in haha.
    Leuke reportage is het geworden.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!