Bevalling Stella

 

Ik lag nog maar net in bed toen op 26 april omstreeks 02:30 uur de telefoon ging. Ik kon niet slapen omdat ik het gevoel had dat ze zouden gaan bellen.  En inderdaad… ik kreeg Shanna aan de telefoon en ze zei dat het nu zou gaan komen.  Tijdens het telefoongesprek kreeg ze al een wee. Ik kreeg vervolgens haar man Aart aan de telefoon. Hij was wonderbaarlijk rustig en relaxed. Daardoor bleef ik ook rustig. Het was voor mij mijn eerste bevalling die ik zou zien en ook nog zou fotograferen. Dit was een grote wens nog van mij en nu ging het gebeuren. Mijn spullen stonden ondertussen al twee weken klaar.

 

Shanna wilde heel graag thuis bevallen.  Ze stond onder de douche om de weeën op te vangen toen ik binnen kwam.  De verloskundige Afke was er ook al. Zij was zo lief en zorgzaam voor iedereen dat er daardoor een hele rustige sfeer hing. De kraamhulp kwam niet veel later na mij. Aart volgde trouw elke aanwijzing op die hij van zijn vrouw kreeg. Rond half 5 was het zover. Een gedeelte van het hoofdje was te zien. Nu ging het gebeuren. Ik kon het bijna niet geloven. Nog 1 flinke pers en de baby werd geboren. Het was een meisje! Ze kreeg de naam Stella.

 

Er gebeurde zoveel en het ging zo snel dat ik het nog maar net bij kon houden.  De prachtige eerste emoties die loskwamen. Wat waanzinnig mooi om te zien en mee te maken. Ik kon het nog maar net droog houden. Zo intens mooi vond ik het. De pure vader- en moederliefde was zo duidelijk aanwezig en is gelukkig ook mooi terug te zien in de foto’s.  Shanna bleef maar zeggen hoe mooi ze haar dochter vond.  De navelstreng zat natuurlijk nog vast.  Afke wees ons erop dat het hartje nog klopte in de navelstreng en dat wij dat ook konden voelen. Dat wilde Aart en ik wel. Wauw, wat is dat een gaaf gevoel zeg! Dat is zo bijzonder! Heel gek dat een baby door zo’n streng gevoed is al die tijd. Na het doorknippen van de navelstreng waren Shanna en Aart nog heerlijk aan het genieten van de kleine meid. Ondertussen had Shanna haar moeder gebeld en zij was er natuurlijk in no time met haar man. De bewondering was van haar gezicht af te lezen. Prachtig!

 

Daarna ging Afke samen met Aart alle testen uitvoeren om te zien of Stella in orde was. Wat gelukkig ook zo was. Daarna werd Stella aangekleed en niet veel later ben ik naar huis gegaan. Deze ervaring heeft bij mij aan alle verwachtingen voldaan. Het was zo mooi en puur. Ik zou het zo nog een keer willen doen.

 

Shanna, Aart en verloskundige Afke heel erg bedankt voor deze bijzonder mooie ervaring en dat ik deze ervaring in een blog met foto’s mocht delen.

 

3 Reacties

 1. Deborah

  Wat een prachtige emotionele foto’s!
  Stuk voor stuk, heel mooi.
  Wat een bijzondere ervaring als fotograaf ook, om hier bij te mogen zijn.

 2. Shanna

  Echt zo ontzettend mooi yvonne.. elke keer als ik er naar kijk ben ik sprakeloos. Wat was dat een mooie nacht! Dat heb je goed vast gelegd!
  Liefs

 3. Anita

  Alles is zo mooi vast gelegd.
  Prachtige foto’s

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!