Workshop Playful Heart in Benningbroek

 

Op 25 maart jl. volgde ik de workshop Playful Heart bij Yvette Vlaar. Het was voor mij een stukje rijden van Dordrecht naar Benningbroek, maar het was het meer dan waard. Bij Yvette wordt je altijd warm ontvangen en krijg je altijd wat lekkers bij de thee. Wij waren met 5 deelneemsters die elkaar niet kenden, maar dat maakte de sfeer niet minder gezellig.

Eerst kregen wij uitleg over de theorie en de gedachtegang achter de Playful Heart techniek. De Playful Heart techniek is een onderdeel van Moment Design maar dan speciaal gericht op jonge kinderen. Door deze techniek wordt de fotoshoot een beleving en hebben de kinderen plezier tijdens de shoot door de spelletjes die met ze gespeeld worden.

Na het eten gingen wij naar een mooie buiten locatie. Het gezin, Paul, Larissa, Guus en Jens, hadden zich opgegeven om voor ons model te staan. Yvette zou het “werk” doen en wij mochten daaromheen fotograferen en leren. Yvette werd behoorlijk op de proef gesteld door Guus, het oudste kind van het gezin. Guus had op zijn zachtst gezegd totaal geen zin. Hij liep weg en stond bij de verste boom die hij kon vinden. Jens, de jongste zoon, die zag het helemaal zitten en had gelijk een klik met Yvette. Yvette ging dus eerst Jens en zijn moeder spelletjes doen. Later ontdooide Guus en ook zijn vader Paul.  En deden toen ook gezellig mee. Na afloop kreeg Yvette zelfs het compliment dat Guus helemaal enthousiast was in de auto! Hoe gaaf is dat!

Ik heb ontzettend veel geleerd van Yvette en het gezin. En voor de cursisten is het alleen maar fijn dat een workshop shoot niet soepel verloopt. In de praktijk loopt het tenslotte ook niet altijd soepel en dan moet je het ook oplossen. Voor iedereen die kinderen wil gaan fotograferen is deze workshop echt een aanrader!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Yvonne Vagevuur Fotografie
Talmaweg 153
3317 RD Dordrecht
Tel. 06 – 50 984 074
info@fotoyvonnevagevuur.com

Aangesloten bij

error: Content is protected !!