De laatste nieuwtjes vanaf 2016

10-04-2017

Geslaagd voor de certificering van de Moment Design techniek!

Op 4 april deed ik examen voor de certificering. Ik wilde hier heel graag voor slagen omdat ik mij nu gecertificeerd Moment Design fotograaf mag noemen. Daar ben ik natuurlijk super trots op! Ik heb daar een jaar lang naar toe gewerkt. Moment Design is een prachtige techniek om geen standaard lach op de foto te krijgen, maar pure en echte emoties!

09-04-2017

Funeral Beurs Van Nellefabriek in Rotterdam

Ondanks de Marathon en het mooie weer werd de beurs goed bezocht. We hadden een bijzondere opstelling. Wij stonden daar met 8 fotografen en hadden ieder een eigen kist om onze spullen op de zetten. Veel mensen waren geïnteresseerd in de afscheidsfotografie. Vaak hebben mensen er toch een ander beeld van. Op de beurs kon er onder andere in albums gekeken worden waardoor ze een beter beeld kregen. Ik kreeg vaak te horen dat ze dachten dat er alleen maar huilende mensen op de foto zouden staan. Hopelijk wordt de afscheidsfotografie, door er mee bekendheid aan te geven, toch steeds een beetje normaler om een afscheidsfotograaf in te huren om de herinneringen vast te laten leggen.

18-01-2017

Start als vrijwillig fotograaf bij Stichting Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. Voor meer informatie kijk gerust op de site van Make a memory.

28-11-2016

Start NCVA
Afgelopen maandag hebben een aantal collega’s en ik de start gemaakt van het NCVA: Nederlands Collectief Van Afscheidsfotografen. Ik ben heel trots dat ik hier een onderdeel van mag zijn. Samen willen wij de waarde van de afscheidsfotografie naar een hoger niveau tillen en zorgen dat er meer bekendheid voor komt.

Meer info is te vinden op:
www.afscheidsfotografen.nl

26-11-2016

Opening en open dag van de Juniusstraat 4 in Delft 

Het was een geslaagde open dag afgelopen zaterdag bij Uitvaartverzorging De Laatste Eer. Heel veel mensen die geïnteresseerd waren in de afscheidsfotografie. De open dag werd officieel geopend door de burgemeester van Delft en een opvoering van Fred Delfgaauw en een “overleden vrouw” die nog wat kwam vertellen over haar leven. Met grote dank aan Esther Malmberg die mij bij deze dag kwam ondersteunen!

16-11-2016

Herdenkingsavond van Uitvaartverzorging De Laatste Eer

Karien de Bont van Uitvaartverzorging De Laatste Eer had deze keer de herdenkingsavond georganiseerd in het Theater Diligentia en Pepijn in Den Haag. De avond stond in het teken van in verbinding staan met elkaar. Ze had een hele mooie en waardige invulling aan deze avond gegeven. De muziek werd verzorgt door Sound of Silence. Het blijft bijzonder om dit soort avonden te mogen fotograferen en mee te maken.

21-11-2016

Moment Design Online Training voltooid

Ik kreeg vandaag te horen dat ik de cursus Moment Design gehaald heb. Moment Design is een techniek waarbij mooie momenten gecreëerd worden. Hierdoor tonen mensen hun pure en echte emoties en staan ze niet met een standaard glimlach op de foto. In april ga ik op voor de certificering. Ik wil graag John en Ingrid bedanken dat ze mij wilde helpen met de eindopdracht!

04-06-2016

Trainingsdag met bevriende fotografen

In het prachtige Vinkeveen een hele leuke dag gehad. Tijdens deze trainingsdag proberen wij steeds nieuwe technieken uit om op die manier goed op de hoogte te blijven. Een van de fotografen had zelfs een helikoptervlucht geregeld voor ons. Hoe stoer is dat!

28-05-2016

Kinder- en familieshoot

Voor de tweede keer had ik de eer om een mooi en gezellig gezin op de foto te zetten. Op Facebook staan meer foto’s van dit mooie gezin. We hadden gelukkig heel mooi weer. Deze foto van de kleine meid heeft wel mijn hart gestolen. Zo onschuldig en puur kijkt ze in de camera. Heerlijk!

19-05-2016

Workshop Moment Design

Vandaag een leuke en leerzame workshop “Moment Design” gevolgd bij HELEEN KLOP fotografie. Naast het hebben van een hoop lol tijdens een shoot is het natuurlijk ook heel belangrijk om de echte pure emotie vast te leggen. Met dank aan Debby en Berry die voor ons model wilden staan.

19-03-2016

Regionale Uitvaartbeurs Tineke van der Jagt

Het was afgelopen zaterdag een geslaagde uitvaartbeurs. Er zijn veel bezoekers geweest die zich lieten informeren over wat er allemaal mogelijk is tijdens of na een uitvaart. Ook voor de fotografie komt steeds meer belangstelling.

26-02-2016

Reportage voor de website van Crematorium De Dijk

Een fotoreportage mogen maken voor de website van Crematorium De Dijk. Het crematorium wordt op dit moment gebouwd op de nieuwe begraafplaats aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis. De opening wordt verwacht in mei 2016. Zoals te zien is op de foto’s hadden wij prachtig weer die dag.

 

Feb 2016

Reportage voor de website van Baan Overledenenzorg

Voor Baan Overledenenzorg foto’s gemaakt van hun diensten voor op hun website. Bijzonder om te zien hoeveel daarbij komt kijken om iemand na zijn/haar overlijden te verzorgen. Veel respect voor de mensen die dit werk doen.

Contact

Yvonne Vagevuur Fotografie
Dorpstienden 12
3253 AS Ouddorp

Aangesloten bij

error: Content is protected !!