Selecteer een pagina

 

 

Bijzondere ontmoeting…

 

Op zaterdagochtend 13 oktober 2018 ging de wekker om 05:00 uur al heel vroeg.Vriendin Deborah en ik gingen naar de Fotohut Alblasserwaard in Groot-Ammers. Het was voor mij de eerste keer dat ik op deze manier vogels ging fotograferen. Ik mocht de 300 mm lens van Deborah gaan uitproberen omdat ik met mijn 70-200 mm lens te kort zou komen. Die lens beviel natuurlijk heel goed dus nu staat er weer iets op mijn verlanglijstje.

Wij kwamen om 07:15 uur aan bij de hut. De eigenaar had net het voer neergelegd voor de vogels en kwam even kennis met ons maken. Het was nog donker dus we hadden nog even de tijd om ons te installeren. Ik had eerlijk gezegd een zeer primitieve hut verwacht maar niets bleek minder waar. Alles zat erop en eraan. We konden koffie en theezetten, er stond wat lekkers en we konden normaal naar de wc.

Nadat wij de rijstzakken hadden neergelegd konden daar de camera’s op rusten voor een mooi onbewogen beeld. Ondanks dat er wel een aantal vogels voorbijkwamen begreep ik van Deborah dat het een rustige dag was met het aanbod van vogels. Ik vond alles goed want voor mij was het de eerste keer en ik had gelijk prijs met de ijsvogel die twee keer voorbijkwam. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe de ijsvogel zijn vis ving en op at. Hij sloeg de vis zelfs nog een paar keer tegen de tak aan. Ik neem aan om hem bewusteloos te krijgen. Maar dat weet ik niet zeker.

Eenmaal thuis natuurlijk gelijk de foto’s op de computer bekeken en ik was erg blij met het resultaat.

Wat heb ik genoten van deze leuke dag. Op naar de volgende reportage….

 

5 Reacties

 1. Yvonne

  Supermooie foto’s Yvonne!!! Altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en als het dan ook nog lukt…..helemaal geweldig!!

 2. Deborah

  Oh Yvonne wat een mooie platen zijn het geworden.
  Het was een zalige dag en het ijsvogeltje was echt de kers op de taart

 3. Klazina van den Herik

  Wat een schitterende foto’s, natuurlijk ben ik jaloers op de vliegende ijsvogel maar de gele kwikstaart gespiegeld in het water is ook heel erg mooi! Benieuwd naar het vervolg!

 4. Peter van Westenbrugge

  Verheug me al op die dag over 2 weken dat ik met jullie mee mag! Prachtige foto’s. Je pakt de mooiste momenten, best wel een gave.

 5. Ingrid van Stijn - Breddels

  Prachtige foto’s Yvonne, 1 voordeel van dieren fotograferen ze gaan geen gekke bekjes trekken.
  Lief dat je het met ons gaat delen zodat wij mee mogen genieten van je prachtige foto’s.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!